Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavasz

2011.03.26

  

 

Érzem a tavasz erejét a kertemben. Minden újjászületik, ami (aki) meg nem halt, mint az elnyílt hagymás virágok tavalyi hagymái. A tavaszi sugárzásról ne beszéljünk! Japán az egész világnak elég! Sajnos. Hirosima és Nagaszaki után miért és hogyan tovább?

Növeszti vékony szárát és lándzsa formáját a nárcisz, míg bimbója megpattan, kibomlik. Hatalmas, dús erővel tör fel a földből a jácint kék/rózsaszín virágzata: kardszerű levelei szorosan körülállják, védik. (Meghálálja, hogy a tavaly kis hagymáit szétültettem.)

Jut eszembe: baj van az egész Földdel, az önző és harácsoló emberrel! E csúcsragadozó olyan technikai fölényre tett szert, hogy ezerszer is képes elpusztítani a természetes élőhelyeket, a Földet és önmagát is. Naprendszerünket ki félti?

Csalódtunk a jót és békét ígérő, de rosszat és háborút hozó, a foga fehérjét kimutató technikai förmedvényekben, mert teljesen kihalt belőlük a lélek. Aztán fölényeskedni kezdtek az agymosott emberek, mivel nyeregben érezték magukat, az okosak nem mertek rájuk szólni, hogy fordítva ülnek a nyeregben, hogy nem fehér lovasok, hanem feketék, azért aztán, olyanokat kezdtek mondani és cselekedni, hogy érezhetően kezdtek sérülni és kipusztulni agysejtjeink. Egy agymosott ember károsabb a három japán atomerőmű sugárzásánál! Aztán mi lesz utánuk? Az elburjánzott butasággal és kishitűséggel?  Írva van, hogy a butaság jobban terjed, mint az okosság. A hazugság villámgyors, mint a pletyka. (Lásd Benes és Masaryk hazudság-terjesztéseiket emigrációjuk alatt, azt mondták, hogy a csehekről semmit sem tudnak a nyugatiak, de ha a csehszlovák szót sokszor hallják, ha semmit sem jegyeznek meg, annyi megmarad. Hogy lehetne gyökerestül kitépni Európa földjéből a benesi-dekrétumokot? A szlovák nyelvtörvényt?

Akadna elég dolgunk. Ásás, talajfertőtlenítés, gyomirtás. 

(„Vigyázni kell” a nőstény lótetűkre (lótücsök), mindegyiket meg kell vizsgálni! Vicceltem. Ő nem viccel, ötszáz petét rak le, gondozza őket első és második lávaállapotukban, hogy aztán tavasszal teljesen kifejlődjenek, kora nyáron már ötszáz ivarérett lótetű lesz.  Ezek újabb generációja mindent szétrág, pedig csak kártékony rovarok! Pontosabban a lótücsökfélék (Gryllotalpidae) családjához tartozó faj.)

A butaság – és az ellene való védekezési ösztön hiánya, teljes képzavarban, képszakadásban van! – már beárnyékolja jobb és bal agyféltekénket: mint virágos kertünk gyönyörűséges látványának jövő lehetőségét! A fák még nem árnyékolnak!

Termesztett virágainkat, gyógynövényeinket – ha nem vigyázunk! – hamar megölik a haszontalan és agresszív gazok.

Mondjon, ki mit akar, de a tavaszi újjászületés szükségszerű.  

Juhos-Kiss János

Wekerletelep-Budapest

2011. március 24.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kasza.imre@gmail.com

(imre, 2011.04.09 21:10)

gratulálok!

Re: kasza.imre@gmail.com

(JKJ, 2011.04.10 07:11)

Kedves Imre!

Kösz. Svédországban már beköszönt a tavasz? Itt már virágoznak a fák. Cseresznye, meggy, barack... Ü. János

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 174477
Hónap: 5555
Nap: 190