Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Levertek és nagyon szomorúak lettünk

2011.12.10

 

 

 


 

Sorsunk sötétben tapogatózó reményvesztés. Nincs ház, nincs pajta, nincs jászol. Nincs kisded, nincsenek pásztorok (az írástudók sem változtak). Nincsenek háromkirályok, vagy örökre elkéstek. Nincs senkink és semmink. A cudar, Zord Idő úri kedve szerint tovább sanyargathat! A fagy agyara zúzmaráson villog!

Legalább fehér karácsonyunk legyen! A fák ujjai az égre mertek meredezni, míg jegesen, egyenként le nem töredeztek. Szélvihar ijesztgetett, égiháború s más háború nem lett, de a víz akkor is nagyon kellene (rendes éhínséget kaphatunk)! Hiába éhezzük és szomjúhozzuk az igazságot…

Ki, mi jöhet még? A lélek meddig virraszthat vacogó hidegben, koromsötétben?

Nyugtalan éjszakáink vergődései ereinkbe felszívódva rombolnak, mint vérben a méreg. Vérkörünk táplálékszegény és oxigénhiányos vért szállít, szinte fájdalmat okoz, nyilallásként hat, sőt vérrögeivel keringve stresszezi agyunkat! Izmaink zsibbadt gyengeségében minden áldott reggel Istennel tartanánk, hogy erősen felrázzon, hogy induljunk már végre el, legalább a várva-várt fehér Karácsony felé – ugyanakkor Krisztus második eljövetelére is gondolva –, hogy minden pillanatnyi örömben együtt lépegetessünk a friss, ezüstös havon. Hogy ne féljünk, csak higgyünk, mert Isten a Királyok Királya, a legnagyobb hatalom égen és földön.

Az ártatlan kisdedek felsírnak, a ma született bárányok ugrándozásba kezdenek.

Az élet megy tovább.

Csak a birkák bégetnek egyre erőteljesebben. A farkasok orgonálására Brüsszelből válaszolnak.

JKJ 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

iszigyarto@yahoo.com

(Szigyártó Ildikó, 2011.12.19 21:32)

Kedves János
Hitben járunk, nem látásban és jobb ha nem a láthatókra nézünk, mert akkor nagyon könnyen elcsüggedünk és hála Istennek nem a félelem, hanem a fiúság lelkét kaptuk.
Puszi

Kedves János!

(Zsófi, 2011.12.15 14:09)

Áldott karácsonyt kívánok Neked és az egész családodnak, és köszönöm, hogy gondoltál ránk! Lukasik Zsófi

...

(P. Renáta, 2011.12.12 14:54)

Fájóan igazak soraid...

Békés, boldog - lehetőleg fehér - ünnepeket kívánok Neked, Szeretteidnek és Olvasóidnak!

Zugló

(Kabdebó Lóránt, 2011.12.10 22:39)

Mintha verset olvasnék!

Re: Zugló

(Juhos-Kiss János, 2011.12.11 19:38)

Kedves Lóri!

Nagyon Köszönöm! Te nemcsak Szabó Lőrinc szívébe láttál, látsz Mesék a költőről nemrég megjelent kötetedben, hanem büszkeség feszíti mellem, hogy becses személyedben, van egy professzor emerítusz barátom!!!
Isten áldjon!!!

Visszhang

(Budai István, 2011.12.10 22:52)

Nagyon lírai. Böjte atya viszont így próbálja csitítani a fölösleges búslakodásra hajlamosakat: "Azt mondják, nehéz a magyar ember élete a mai világban. Igen, mondom, persze, legalább húsz kilóval nehezebb, mint kellene, sok embernek..." Nem cinizmusból írom, csak úgy, hogy egy kicsit még felvidítsalak :)

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 167265
Hónap: 5761
Nap: 202