Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budai István hozzászólása

2011.02.24

 Szervusz János!

 

Gratulálok, hurcoljuk fel értekeinket a Netre is, mert minden módon cselekednünk kell a megmaradásért, és ez az egyik lehetôseg, a Gutenberg-galaxis peremén... Ha megengeded, egy észrevétel: a címben az áll, hogy JKJ weblapja, ami két okból sántít:

 

1. Nem egy lapról van szó, bár a Hírlap analógiájára szinte elcsúszik az egyes szám...

 

2. Annak idején, amikor az angol szakszavak magyarra fordításán törtük a fejünket, elôjött a Home Page kifejezés, ami szédületesen hasonlított a Honlap magyar megfelelôre, mégis "szép" számmal akadtak tudósok, akik szerint a "hon" az "nem jó" kifejezés, legyen inkább Ottlap vagy Weblap.

 

Na, mindegy, szerintem jobban hangzana a "JKJ honlapja" cím, de Te vagy az irodalmár, döntsd el ezt a vitát . Mindenképpen örömmel figyelem majd az újabbnál újabb cikkeidet, amelyek a Gutenberg-galaxis határain túl is, ingyen s egybôl annak a közönségnek az ezerszereséhez eljuthatnak, egyetlen másodperc alatt, mint amit egy kiadott könyv képes elérni. Na persze, a nemes könyv azért könyv marad, mint ahogyan a nyomda feltalálása elôtti idôkbôl ránk maradt, kézzel, papnövendékek által, évekig másolt kódexek is megmaradtak annak, amik: hihetetlenül nagy értéknek, még akkor is, ha a reformációhoz, de még az ellenreformációhoz is szükség volt (Johannes Gensfleisch zur Laden zum) Gutenberg sajtológépére (tehát ôt is Jánosnak hívták), aminek a szerepét most az Internet vette át.

 

Baráti üdvözlettel,

István

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Wekerletelep-Budapest

(Juhos-Kiss János, 2011.02.26 21:19)

Kedves István!

Köszönöm az észrevételeidet! Akkor magyarul szólva honlapom lett. Igyekszem határok nélkül, tér-időben jókat íni, a magyar szellem és lélek szárnyalásán. Bocs a nagy szavakért, de te ismersz, a tettek embere vagyok. Üdv. János

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 5
Összes: 174476
Hónap: 5554
Nap: 190