Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adjuk mosolyunkat a viruló tavasznak

2011.04.02

 

 

 

Adjuk mosolyunkat a viruló tavasznak!  Mindig ránk figyel, érzékeny, pompás, optimizmusáról nem is beszélve!  Nagyon megérdemli. Évről-évre rengeteg szemetet benő, elvarázsol, amit mi válogatás nélkül a fejére zúdítunk, hogy ki sem látszik belőle! Ő győzi a szennyet, a világ mocskát!

Adjuk mosolyunkat a viruló tavasznak! Legyünk úriemberek! Megérdemel ennyi tiszteletet. Ha nem, előbb-utóbb minket is legyőz: nem fogjuk látni a rügyfakadást, az évelő növények és rovarok fontos tevékenységét, moccanását; nem fogjuk hallani a madarak változatos énekét; sőt, a zöldárral a jövőnket is elmossa!

Nézzünk körül!  A Margitszigeten és a Gellért-hegy déli oldalán kivirágzik a magnólia. A cseresznyeszilva és berkenye virágai is iparkodnak szemet gyönyörködtetni!

Semmi mosoly? Nem látunk semmit? Nem tudunk semminek sem örülni?

Elkérgesedik a lelkünk, elfásul a szívünk a mindennapi k. élet hitvány testén! Avagy a nagy pillanatnyi élvezetben elveszítjük a fejünket? Nem a fajfenntartás reményében ficánkolunk!  Egy cseppet se csodálkozzunk, ha a nyáron úgy fogunk járni, mint a tiszavirág, vagy a hím szentjánosbogár! Pedig ők aztán igazán a fajfenntartásukért élnek és halnak meg! Pár óra, pár perc alatt! A rovaroknak ez természetes, nem mártíromság! A dal végén hiába sopánkodunk, hogy „miért nem adtam, miért nem mondtátok, hogy vegyem észre a viruló tavaszt, stb. stb.” Késő bánat, akkor már madárcsicsergés sem jár, mert egy életen át elmaradt a mosolygó jókedv, és nem tudott újjászületni a legkisebb vágy sem!

Szívből adjuk oda mosolyunkat a tavasznak, amilyen erővel csak ő képes átölelni a fagyos tél után. Ő tiszta, őszinte és erőteljes. A világ érdek és giccs csupán!  Ezen belül a kábák csak félig élnek. Úgy tudom.     

 

 Juhos-Kiss János

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 174477
Hónap: 5555
Nap: 190