Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nő és rózsa

2015.03.27

 

 

 

no-rozsaval.jpgbordorozsajo.jpg

Nő és rózsa. Én e kettőről énekelek! Közben hallom a rádióban, hogy az amerikai pénzt csinál, a német pénzt érdemel, a francia pénzt nyer, a magyar pénzt keres – de nem talál! Boldogságom netovábbja, hogy pénztelenül nézegethetem a szép magyar nőket – vigyázat, a pesti nők ezt sokáig nem tűrik! Felülről szagolgathatom szúrós rózsáimat – rózsáim alulról szoktak megszúrni!

Nő és rózsa. Nő a rózsa tüskéje, duzzad az ujjamban – ősz óta fáj. Ezért felhúzhattam törzsükre a földet, hogy meg ne fázzanak! Én balga! Mostanában a szerelmesek annyira felmelegítik a földet, hogy nincsenek fagyok. Régen a földtől szoktak felfázni!

Nő és rózsa. Melyiket kell nyesegetni? A tőből való visszavágást melyik igényli jobban, hogy aztán még erőteljesebben virágozzon? Melyik illatosabb? Melyiket illik szagolgatni, melyiket nem?  Férje vagy kertésze válogatja? Vagy mind a kettő!

Nő és rózsa. Én mindent agyontápozok, és tocsognak a víztől, a nedvességtől! Nem szeretem hervadt szirmaikat bűnbánattal morzsolgatni.

Nő és rózsa. Melyikért lenne érdemes megállítani az idő kerekét? Én szerelem ittas!

Irigyelem az amerikaiakat, őket csak a pénzcsinálás érdekli – azzal mindent megvesznek, azt is, amit azelőtt nem tudtak ingyen megszerezni!

 

Juhos-Kiss János

Budapest, 2015. március 27.

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 174477
Hónap: 5555
Nap: 190