Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Láttad a legszebb asszonyt?

2011.10.04

 

 

 

Rózsa koronával, telt csípővel, emelkedő csókos kedvvel berobban mint örök múzsa! Megáll a levegőben a kés, szemek tüzében edződik, elkezd villogni a vágy, forog a világ! Vérmérséklet szerint besűrűsödik szádban a szó!

Mellé lép a párja: szerelme jogarát nem is látni! Táncra perdülnek az indián nyárban: tüzes lendülettel, ölelő kedvvel, arany-címeres pecsétes sámánbottal.

 – Mégis, mégis, micsoda modern ember! – áradoznak.

Lendületüktől suhognak a lombok. Hitek lengedeznek, ablakok kinyílnak, csapódnak, rozsdás remények rezegnek, nyikorognak. Tüzek sercegnek s egy új világig fellángolnak, mindenkit felgerjesztenek.

 – Ajaj, szép pár! – mondják.

Ébredés! Sodródó levélben menekül a melankólia! Múló időben ne legyen senki megamániás! Az őszirózsák színes tányérjaikon felkínálják a jövő megannyi aranytortáját.

Tapasztalatból, vagy meztelen vágyból sok mindent összeírtak a költők évezredeken át. Az ógörögök három múzsáról áradoztak. Hésziodosz 9 múzsáról írt. A Pesti Vigadó párkányára csak 6 jutott. Mondják, hogy Dianának lőttek.

Mondják, hogy Marilyn Monroe lehetne. Egy szívet tépő, elérhetetlen nő. Mondják, hogy elveszi az ember eszét, aztán romokba dönti.

       Láttad a legszebb asszonyt? – beszélik.

       S mi lett a párjával? – suttogják.

Senki sem hallott róla.

 

Juhos-Kiss János

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 174477
Hónap: 5555
Nap: 190