Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Univerzum és Bolyai János diskurzusa

2011.02.22

 Az Univerzum és Bolyai János diskurzusa

 

Bolyai: – Apám segített, hogy számításaimmal elérjelek. Kerekek nyekeregtek kockafejekben, és te akkor, gyarló Univerzum rám dobtad sötét cilinderedet. A gravitáció nulla, le sem esett. Univerzum uraságodnak csak 4 %-át ismerhetjük; 96 %-odat a nagy ismeretlen sötétség teszi ki, 100 év múlva sem fognak jobban megismerni. A legjobban az fáj, hogy rám dobtad cilinderedet, s a világ menetét csak ösztönösen érezem tovább...

Univerzum: – Igazad van. Nem ismernek. De színtelenségben élek én is. Csak a Mars s a milliárdnyi férgek pirosak, az elhízottak foszforeszkálnak.

Bolyai: – Fogara vármegye 96 %-ban volt sötét és hideg, főleg miután Luxemburgi Zsigmond I. Vladnak adományozta, a hírhedt karóba húzónak. Mátyás hiába tartotta fogva tíz évig visegrádi várában, mihelyst kiszabadult, elspriccelt vér szívni…

U.: Világűr vagyok, ezek a piti dolgok, nem érdekelnek. A nagy titokból semmit sem tudok elárulni, mert meglopnak.

B.: Rossz érzés. Ellopták elvemet. Bénává üvölt kutyakötelességem, mert ember vagyok…

U.: Ne is mond, érzéketlen időrobot vagyok. Te is tudod, 4 % vágyammal semmire sem vihetem, muszáj elvesznem, felrobbannom! A végtelen nagy sötétséggel sohasem tudok megbékélni, muszáj előre menekülni, pedig én a politikától távol tartom magamat, mégis a politikusok hízelegnek a legtöbbet.

B.: Ne is folytasd, ember vagyok, ha hagynák. Drága Barátom, egyek vagyunk, vágyainkkal, terveinkkel, sohasem fogunk megelégedni. A kicsinyes primitív embereket, muszáj elfelejteni, mint szívroncsom volt kedvesemnél. Erős vagyok, fiatal és nagyravágyó, mégis rám dobtad cilindered. Leborítottál a csupasz Földre.

U.: – Nincs is cilinderem. Rég apádnak adtam. Gyenge lettem, nagyon öreg s szinte magatehetetlen, ezt ne terjeszd. Bemorzsolódom fekete lyukamba. A tengernyi égi férgek mindent és mindenkit szétrágnak. Már soha senki sem fogja tudni, hogyan keletkeztem. Miképpen ti azon vitatkoztok untalan, hogy a majomtól származtok-e, vagy sem. Elárulom. Én teremtettelek titeket. Vitatkozzatok csak tovább, hogy én, az Univerzum voltam előtt, vagy a tojásom; hogy Földanyával nemzettelek titeket, vagy azzal a bőrfejő, undorító űrlénnyel? Beképzelt egok lettetek. Kedves Bolyai Barátom, azt üzenem az emberiségnek, jobb nekik, ha tudatlanul halnak meg, kevesebbet szenvednek, és még kevesebbet tudálékoskodhatnak. Jegyezd le, egyszer újra felfedeznek téged, s hallgatni fognak rád, mögöttes számítás nélkül. Azt üzenem az emberiségnek, hogy a gonosz kreatúrákat kötözzék meg, hogy ne ugrálhassanak! Örüljenek annak, hogy van lyuk a se…

B.: Jó, átadom. De ki hallgat rám? A számok világában az abszolút számot kerestem: a mindenség összetartó számát, s vas végzetet csak szívem vert. Nincs szerelmem, gyermekem, csak térbeli lelkem. Kő kövön nem maradt, előre porladozik az egyelőre láthatatlan: új vaskorszak; mértani testek hevernek a fekete mínusz végtelentől az origóig, Fogaras vára alatt vér folyik, elköltözöm nagyon messzire! A téli szennyben, hűségünk fagyos vérünk. A pillanatnyi lelkesedésünk, létünk a párhuzamos egyenesekben dereng. A mindenségbe beleolvadunk, mint meggondolatlan fiatalok. Jövőnk a fekete plusz végtelen. A Jóisten az arra érdemesek nevét utcatáblákba véseti, aztán festeti. S az utolsó jelek, a maffiavilág eljövetele előtt, ha látjátok, hogy az utcatáblákat a vaskerítésekkel együtt megeszi a rozsda és a savas eső. A világörökség része lesz a papírpénzből megmaradt vízjegy, és a biztonsági csík. Jó étvágyat, szögletes és kerekfejűek.

U.: Úgy van, végképp nem lesz zaba és pia, ha újjá nem születtek egyszer a Földön is! Élvezetek? Ugyan, ti boldogtalan szoftver kreatúrák! Ne ugráljatok, mert kiégtek! A jövőt egyelőre én egyengetem. Boldogok az egyenes és tiszta lelkűek.

Juhos-Kiss János

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 174478
Hónap: 5554
Nap: 189