Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Országház

2016.10.01

orszaghaz-viraggal.jpgorszahcsabaval.jpgmiss-hungary.jpg

Az Országház gyönyörűséges nő. Nincs párja a világon! A Nap az Országház termetét, díszes íveit gyöngéden átöleli, elismerően, csodálattal nézegeti! A németek is csodálják. A japánok áhítattal fotózzák. A kínaiak körülszaglásszák. Az olaszok és spanyolok csevegve körülugrálják.

A magyarok! Inkább nem mondok semmit. Több érzés és büszkeség van a két lovas-szoborban, a Kossuth- és Tisza-emlékművekben, mint egyes magyarokban.

Hála Istennek a magyarok többsége nem ilyen, hanem megrendülten, szívszorító érzéssel szemléli az Országházát! Oly közel van látványos szépsége és téridőben elérhetetlen, felfoghatatlan, mint az igazi szerelem! Ki gondol már a „boldog békeidőkre”? Hogy az ifjúság bolondság, hogy a boldogság örökös vágyakozás, akár az ég felé merészkedő, integető kis tornyocskák és megannyi oromdíszek. A megtestesült szépség féltett arányait két hímoroszlán még hűségesen őrzi, őrizgeti! Az Országház kecses testét Pest és a világ vándorai (még turistáknak kell nevezni őket) epedező tekintettel nézegetik, ölelgetik! Lábait még jól meg-megpaskolná – ha tudná – a bölcs Duna, de azért csillanó arany- és ezüstpénzeit hullámok hátán szállítja neki. A Nap mosolyával bearanyozza.

Juhos-Kiss János

orszaghaz-a-rakpartol.jpgtisza-istvan.jpgrakoczi-ferenc.jpgtisza.jpgeza-joorszaghaz.jpgrezvitez.jpg

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Június / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 146085
Hónap: 2109
Nap: 84