Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az örök optimista

2011.02.22

 Az örök optimista

 

 

A jóvágású Csetneky Károly ravaszul somolyog, s boldog boldogtalannak öntelten dicsekszik – mindenki csak azzal tud, amilye van –, hogy neki már háromezeregyszáegy nője volt, közben a szomszédjára mutogat, hogy ha, ha, ha, a pesszimista Batu Béla mindig csak a K betű fölött kesereg – hogy minden nő K – havonta háromezerszer belenyögi fájdalmát e cudar világba, hogy hisz az igazi szerelemben, s egyszer majdnem bevásárolt egy vöröslámpás nővel, de tutyimutyisága megmentette a helyzetet, bele se kezdett.

Csetneky Károlynak a világon a legjobb két dolga van. Először is, egész nap csak azt csinálja, amiről Batu Béla csak álmodozik. Másodszor, kevés megmaradt idejében lóg a világhálón, az sem semmi. A két legköltségesebb dolog a világon, leszámítva a drogot, és a fegyverkereskedést. Munkahely? Polgári csökevény. Sosem dolgozott egy napot sem, e hitvány munkaerő piacon, hej ráér ő arra még! Amúgy is, az öregeket a multik szeretik alkalmazni, az önkormányzatok azoktól is szabadulnának. Majd valamiféle egyéni vállalkozónál fogja maga mögött kaparni a földet, az összes magyar földet úgysem tudják széthordani, kézierőre mindig szükség lesz. A székely öregek is jól elvannak, csak derékig temetkeznek, hogy tudják gondozni a sírt, mert a fiatalok mind elmentek, nem hozzánk, hanem rajtunk át, nyugati országokba.

Csetneky optimizmusa odáig fajult, hogy örökölt háza után már hat éve nem fizeti a közös költséget, már hatszor voltak kint a végrehajtók, rajtaütés-szerűen évente egyszer. Budapesten ezt megteheti, ha éppenséggel Dumbunszky a kebelbabarátja. A negyedik feleségét beadta a zaciba. Épeszű embernek eszébe sem jut ilyen etikátlan pénzszerzési manőver. De az örökvidám Csetneky, nem ismer lehetetlent, ezáltal is sikerült valamicskét a tartozásából lefaragni; természetesen azért úriembernek tartja magát, annyira, hogy még a zálogház címét sem árulta el a sajtónak. Batu szomszédja tudja: vörös; ha verik: kék. A felsége még a „zaciban” is azt hajtogatja, hogy ő nem hajlandó kiköltözni a házból, míg a férje a ház elárverezése után, a tartozás kifizetésén túli összeget nem íratja az ő nevére. A feleség teljesen fel van háborodva, azt rikácsolja: „Te nyomorult, beképzelt Csetneky, hogy képzeled, hogy a ház közös költségének nem fizetését meg lehet úszni? Még nekem sem fizetsz! Saját két gyerekednek sem? Te, átkozott here! Az, hogy nem fizetsz a huszonkét fattyad után, az már a ribancok hibája, de nem veszed észre, hogy családod nélkül nincs jövő? Huszonkét gyerekedet felneveli az állam, de minket?”

„Az állam köteles mindenkit eltartani”, szokott érvelni Csetneky. „Sőt kitüntetés is járna nekem e csapnivalóan rossz szaporodási statisztika javításáért, mivel valamit mégis csak letetem… Igaz nem az asztalra, hanem más fészkébe. A tények makacs dolgok”.

Még a rengeteg adóssága ellenére is, akkora mellénye van minden téren, hogy kész csoda a politikától való távolmaradása! Ott vannak a barátok! Ő, Csetneky Károly, csípőből utálja a politikát, mert egyre több nő csinálja. Amikor Lendaluli úgy kotkodácsol, mitha jól megkakasolták volna, közben csak görbét tojik, elhagyja férfiassága. Ibolyka néni egy-egy kijelentésén jókat szorakozik. Neki sok kalapos szerencsét szokott hozni, más nőknél és tereken.

Csetneky kiváló, számítógépes szakember lenne, ha nem született volna e lusta zsenik hazájába! Szex honlapok keresése, s csupán képi megjelenítése kielégíti őket. Míg ilyen kicsinyes, irigy, humorérzék nélküli világban kénytelen tengődni, – azt sem tudják elképzelni, hogy mi fán terem a jólét! – addig ő, Csetneky Károly szívestől-lelkestől az űrbe költözik, hisz hazája, már amúgy is a világháló, csak teste maradhat e földi igények győztese.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 174477
Hónap: 5555
Nap: 190